100 % SĖKMĖS RODIKLIS | PINIGŲ GRĄŽINIMO GARANTIJA | EXPRESS PRISTATYMAS

5 pagrindiniai patarimai, kaip kovoti su Varroa ir išsaugoti bičių kolonijas

Varoza, ko izraisa Varroa Destructor, ir viens no nopietnākajiem draudiem bišu kolonijām visā pasaulē. Šis ārējais parazīts uzbrūk bišu kolonijām, vājinot tās un padarot tās neaizsargātas pret citām slimībām. Ja esat bitu audzētājs, ir būtiski veikt pasākumus, lai cīnītos ar šo parazītu un glābtu savas kolonijas. Šeit ir 5 padomi, kas var palīdzēt:

  1. Regulāra uzraudzība un agrīna diagnostika: Pirmais būtiskais solis, lai cīnītos pret varozi, ir regulāra uzraudzība. Tas ietver bišu kaudžu regulāru pārbaudi, lai noteiktu varrozes klātbūtni. Jūs varat izmantot metodes, piemēram, pārbaudes plates, kas tiek novietotas zem kaudzes, lai savāktu nokritušos ākariņus, vai veikt tiešu skaitīšanu uz bišu, izmantojot spirtu vai pulvera cukura metodi. Šīs tehnoloģijas palīdz novērtēt inficēšanās līmeni kolonijā.
    Agrīna atklāšana ir būtiska. Jo ātrāk atklājat infekciju, jo vieglāk to pārvaldīt un minimizēt kaitējumu kolonijai. Faktiski nekonstatēta infekcija var ātri kļūt nekontrolējama.
  2. Bioloģiskais ārstējums ar organiskajiem skābēm: Organiskie skābes, piemēram, oksālskābe vai formiķskābe, ir efektīvi bioloģiski līdzekļi pret varrozi. Tos uzklāj izsmidzinot vai pilienveida uz bišu kaudzēm. Šie ārstēšanas līdzekļi ir relatīvi droši bišu, bet tos jālieto piesardzīgi, lai nepiesārņotu tos.
  3. Integretā cīņa: Integrētā cīņa apvieno vairākas metodes, lai kontrolētu varrozi, tādējādi samazinot atkarību no viena veida ārstēšanas. Tas ietver prakses, piemēram, rāmju rotāciju, vīriešu kauliņu šūnu iznīcināšanu (kur varroza mīl pavairoties) un varrozes izturīgu bitu šķirņu izmantošanu.
  4. Selektīva ķīmiskā ārstēšana: Dažos gadījumos var būt nepieciešama ķīmiska ārstēšana, lai kontrolētu smagu inficēšanos. Tie izmanto produktus kā Amitraz vai Fluvalinate, bet ir būtiski tos uzklāt piesardzīgi, lai novērstu varrozes rezistenci un medus piesārņojumu.
  5. Kaudzes vides pārvaldība: Veselīgas vides saglabāšana ap kaudzi var palīdzēt novērst varrozes inficēšanos. Tas ietver kaudzes mitruma un temperatūras pārvaldību, labu ventilāciju un attālumu no piesārņotājiem vai pesticīdiem.

Pēc tam, kad esmu dalījies ar pieciem būtiskiem padomiem par varrozi, es vēlētos iepazīstināt ar sesto metodi, kas kļūst arvien populārāka starp bitu audzētājiem: Traitement Stop Varroa izmantošana.

Le Traitement Stop Varroa

Le Traitement Stop Varroa est le seul à éliminer 100 % des varroas. Il peut également être utilisé en apiculture biologique. Stop Varroa est sans danger pour les abeilles et n'empoisonne pas votre miel.

Ce traitement biologique, simple d'utilisation, assure une efficacité remarquable avec un taux de succès de 100%. Pour l'appliquer, il suffit de lever délicatement chaque cadre de la ruche et de pulvériser les deux faces avec le produit. Cette méthode élimine intégralement la population de varroas dans un délai de 24 heures, garantissant ainsi une ruche saine et protégée.

Protocole d'utilisation :

  • Agitez la solution de traitement et assurez-vous qu'il n'y a pas de sédiment au fond de la bouteille.
  • Enfilez votre combinaison d'apiculteur et ouvrez la ruche.
  • Soulevez les cadres un par un et vaporisez les abeilles avec la solution des deux côtés. Le traitement sera plus efficace s'il y a une répartition uniforme de la solution de traitement.
  • Ne vous souciez pas des abeilles à l'extérieur de la ruche lorsque vous appliquez le traitement. Ils seront également traités grâce au fait que la solution attire les abeilles et se répand entre elles par frottement.
  • Après 24 heures, vous pouvez ouvrir la ruche pour voir l'impact du traitement. Le traitement protégera vos ruches des varroas pendant une année entière. Au bout d'un an, nous vous conseillons de réappliquer la solution de traitement à titre préventif, même si votre ruche n'est pas impactée par les varroas.
  • Vous pouvez stocker le traitement pour une période de cinq ans.

Conclusion : La lutte contre le varroa est un défi constant pour les apiculteurs, mais avec les bonnes stratégies, il est possible de maintenir des colonies d'abeilles en bonne santé. La clé est une combinaison de surveillance, de traitements biologiques et chimiques appropriés, et de bonnes pratiques de gestion de la ruche. En adoptant ces astuces, vous pouvez contribuer à sauver vos colonies d'abeilles et soutenir la santé de ces précieux pollinisateurs.